PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

200 miljoen extra naar verpleeghuizen

Het demissionaire kabinet trekt 200 miljoen euro uit voor de verpleeghuiszorg. Met de investering moeten de personeelsproblemen in de zomermaanden worden opgelost.

Het geld komt boven op de 100 miljoen die eerder is toegezegd. Ook dat bedrag was bedoeld voor meer 'handen aan het bed'.

Genoeg?

Niet iedereen reageert even enthousiast. Ouderenorganisatie ANBO ziet liever dat het geld ook ingezet kan worden op andere plekken in de zorg waar het knelt. Bovendien is het de vraag of deze investering genoeg is. Eerder berekende de Zorgautoriteit NZa dat er minimaal 1,3 miljard euro nodig is om de problemen in de zorg op te lossen.

Beter organiseren

Hoogleraar ouderengeneeskunde Rudy Westendorp denkt dat het extra geld niet meer dan een politiek signaal is. Volgens hem zijn er veel verpleeghuizen die met de huidige budgetten al goede zorg kunnen leveren. Het is eerder een kwestie van goed organiseren, zegt Westendorp.

Onlangs schreef Hugo Borst – die zelf al jaren voor betere verpleeghuiszorg pleit – dat hij verbetering ziet in het verpleeghuis waar zijn moeder woont.

Bron: NOS

Lees ook: welk verpleeghuis moet ik kiezen?