PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Jan Slagter opent nieuw verzorgingshuis

Omroep Max-baas Jan Slagter heeft zijn wens in vervulling gebracht: een eigen verpleeghuis opzetten. Het draagt de naam Ben Oude NijHuis, in een voormalig klooster in Rotterdam Overschie.

'Geen geldverspilling' 

Slagter werkte al een tijd aan dit plan. Hij vindt dat de kwaliteit van zorg in veel verpleeghuizen ondermaats is. Volgens de omroepbestuurder moeten mensen hun oude dag kunnen doorbrengen bij een organisatie die efficiënt met geld omgaat. "Dus geen dure managers, geen verspilling en geen onnodige regels", zegt hij. "In het Ben Oude NijHuis staan de wensen van bewoners centraal."

De naam

Het verpleeghuis is vernoemd naar Ben Oude Nijhuis. Hij was degene die vorig jaar de kwaliteit van de instelling aan de kaak stelde waar ook de moeder van staatssecretaris Van Rijn wordt verzorgd. Oude Nijhuis is inmiddels overleden.

Verschillende plekken

In het verzorgingshuis aan de Pieter Postlaan in Overschie is plek voor maximaal 53 ouderen, met een bruto jaarinkomen tot 21.000 euro. Het gaat zowel om plekken voor demente ouderen die veel zorg nodig hebben als om ouderen die met hulp zelfstandig kunnen wonen. Komend najaar komen er drie woongroepen met negen tot tien bewoners. Ze hebben allemaal een eigen huiskamer met zicht op de tuin.

De huurprijzen van de woningen variëren, bewoners hebben recht op zorgtoeslag. Hoeveel plekken nog beschikbaar zijn, is niet bekend. 

Bron: AD

Lees ook: dit lijkt nu beter te gaan in verpleeghuizen