Mantelzorger: samen op vakantie? 

Getty Images

Wie voor een ander zorgt, is zelf soms aan vakantie toe. Maar hoe moet dat dan? Als mantelzorger kunt u uw partner of ouder toch niet alleen laten? Dit zijn de mogelijkheden die u heeft als u het liefst samen met degene voor wie u zorgt (uw partner, ouder en/of kinderen) op vakantie wilt. Wat ook dát kan.

Het Vakantiebureau

Het Vakantiebureau verzorgt vakantieweken in eigen land. U kunt, samen met degene voor wie u zorgt, een week op vakantie in een hotel in Wezep, Doorn of Ermelo of een vaartocht maken met cruiseboot Prins Willem Alexander. Tijdens deze vakantieweken kunt u deelnemen aan activiteiten en uitstapjes. Deskundige vrijwilligers nemen de zorgtaken van u over. U kunt tijdens deze  weken dus ook zónder uw partner of ouder aan een activiteit meedoen. U geeft zelf aan waar u het meest behoefte aan heeft.
www.hetvakantiebureau.nl 

Allegoeds Vakanties

Allegoeds Vakanties organiseert vakantieweken in Groepshotel Het Bosgoed in Lunteren. Het hotel is rolstoeltoegankelijk en voorzien van de aanpassingen die nodig zijn voor mensen die extra zorg nodig hebben.  Er is een (vrijwillig) activiteitenprogramma. Een team met deskundige en betrokken vrijwilligers zorgt voor de begeleiding. De opzet is kleinschalig, dus u krijgt er alle aandacht die nodig is.
www.allegoedsvakanties.nl 

Buitengewoon Reizen

Buitengewoon Reizen is een reisbureau dat reizen op maat aanbiedt in Nederland en wereldwijd. Reist u met een rolstoel? Heeft u op uw vakantieadres een zwembadlift nodig? Een hoog-laagbed, douchestoel, toiletverhoger of scootmobiel? Buitengewoon Reizen regelt het. Net als het aanelden van uw rolstoel bij de luchtvaartmaatschappij en het boeken van stoelen in het vliegtuig of een rolstoelaangepaste transfer. https://buitengewoonreizen.nl

Picture Vakanties

Picture Vakanties organiseert geen eigen reizen, maar is een online vakantieportaal voor aangepaste vakanties in binnen- en buitenland. Op de website zijn vakantiemogelijkheden van allerlei aanbieders te vinden voor mensen met een lichamelijk, verstandelijke en/of psychische beperking, chronisch zieken en ouderen. U zoekt allereerst per provincie of land en daarna op het soort vakantie dat u zoekt. Een vakantie met zorg? Een aangepaste vakantiewoning? Een mindervalide hotelkamer? U vindt het hier allemaal.
www.picturevakanties.nl

De Zonnebloem

De Zonnebloem organiseert reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Geheel verzorgde vaarvakanties in Nederland, België en Duitsland met MPS de Zonnebloem. Maar ook vakantiehuizen, groepsvakanties , dagjes uit of de huur van een aangepaste auto. Niet alle aanbod van De Zonnebloem is ook toegankelijk voor mantelzorgers. Omdat De Zonnebloem zich alleen richt op mensen die lichamelijke zorg nodig hebben, kunnen dementerende mensen helaas niet mee. www.zonnebloem.nl.

Nog meer accomodaties

Aangepaste Vakantie gids biedt een overzicht van ruim 200 vakanties in binnen- en buitenland van reisorganisaties die hierin gespecialiseerd zijn. U zoekt een reisbestemming en geeft aan welke aanpassingen en verzorging u nodig heeft op vakantie. Ook groepsvakanties behoren tot de mogelijkheden. En ook de Mee vakantiewijzer geeft een keur aan buitenlandse adressen en reisorganisaties die reizen aanbieden vor mensen met een beperking of chronische ziekte. Sommige patiëntenorganisaties adviseren over vakantiemogelijkheen (of organiseren zelf reizen) voor hun leden. Zoals Alzheimer Nederland, ReumaNederland, EpileptieNL en MS Vereniging Nederland.

 

Auteur