PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: topbestuurders in de zorg verdienen nog steeds te veel

Vorig jaar is het inkomen van topbestuurders in de ouderen- en thuiszorg niet gedaald. Vanaf dit jaar moeten zij fors inleveren en verdienen ze maximaal 178.000 euro. Is dit in uw ogen een eerlijk bedrag?

De 50 grootverdieners in de ouderen- en thuiszorg verdienden vorig jaar allemaal meer dan een minister (179.000 euro). Dat blijkt uit onderzoek van de FNV. Samen streken topbestuurders 68 miljoen euro op: nog geen 0,3 procent minder dan een jaar eerder.

Hoge werkdruk

Van dit bedrag zouden 1700 extra zorgmedewerkers aan de slag kunnen, beweert Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "En meer medewerkers zijn hard nodig in deze sector, de werkdruk is enorm. Dit geld had goed besteed kunnen worden aan een goede bezetting van twee zorgmedewerkers op acht cliënten."

Nieuwe wet

2016 was het laatste jaar dat bestuurders in de zorg hun topinkomens konden behouden. Sinds dit jaar moeten topbestuurders fors inleveren door de Wet normering topinkomens (WNT). Het maximumsalaris in de (semi-)publieke sector is 178.000 euro, de zogenaamde balkenendenorm. Voor een ontslagvergoeding staat maximaal 75.000 euro.

Is deze verlaging genoeg, of vindt u dat topbestuurders in de zorg nog steeds te veel verdienen? Stem eens of oneens en laat onderaan een reactie achter. 

Reactie toevoegen

36 Comments

Door Sjan Koster op vr, 23-6-2017 - 15:59

Ze komen ook maar eens op de werkvloer beloven minder papierwerk maar wordt alleen maar meer. Dus meer tyd voor bewoners wordt minder tyd voor bewoners.

Door Hr Valentijn (niet gecontroleerd) op wo, 21-6-2017 - 10:07

ja ben ik het mee eens en niet dat de VVD gaat jammeren van dan gaan de beste naar het buitenland is nog veel erger kijk maar naar het programma van undercover van de usa

Door mai (niet gecontroleerd) op zo, 18-6-2017 - 17:17

Helemaal mee eens

Door mevrouw Jansen (niet gecontroleerd) op za, 17-6-2017 - 22:34

wie het dichtst bij het vuur zit warmt zich het best...
het zijn net ambtenaren - legale criminelen dus!

Door Cees Witteman (niet gecontroleerd) op za, 17-6-2017 - 16:45

Handjes aan het bed is heeft een toegevoegde waarde. De top bestuurders denken verstand van zorg te hebben. Laat ze eerst maar een weekje in de zorg mee draaien. Misschien zien ze dan wat daar allemaal mis kan gaan als de werkdruk zo hoog is en hoe de verhouding is tussen de lonen zijn. Mensen die daadwerkelijk in de zorg werken zijn van onschatbare waarde. Top bestuurders niet.

Door Schaft v.d. (niet gecontroleerd) op vr, 16-6-2017 - 15:52

Niet alleen de top bestuurders maar ook het management moet of eruit of inleveren.Ook de papiermolen moet verdwijnen.De oprot bonus moet totaal vervallen of aan een gering maximum worden gekoppeld.

Door w van malsen (niet gecontroleerd) op vr, 16-6-2017 - 13:27

wat heeft deze discussie voor nut, er wordt al JAREN over gesproken, en er wordt NIETS aan gedaan!!

Door A.Hartog (niet gecontroleerd) op vr, 16-6-2017 - 13:10

Ik weet uit eigen ervaring dat de meeste managers overbodig zijn. Hun salaris kan beter aan het bed worden besteed.

Door G.A. VAN WILLIG... op vr, 16-6-2017 - 12:00

Het is te treurig voor woorden dat degene die beslissen over het te besteden budget van de instellingen medewerkers ontslaan ivm te hoge personeelskosten, zelf geen moeite mee hebben
met hun meer dan riante salaris

Door Luus Divendal (niet gecontroleerd) op vr, 16-6-2017 - 10:38

Ze mogen best een goed salaris verdienen tegenover de verantwoordelijkheid die ze dragen, maar het moet wel redelijk blijven.