PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: topbestuurders in de zorg verdienen nog steeds te veel

Vorig jaar is het inkomen van topbestuurders in de ouderen- en thuiszorg niet gedaald. Vanaf dit jaar moeten zij fors inleveren en verdienen ze maximaal 178.000 euro. Is dit in uw ogen een eerlijk bedrag?

De 50 grootverdieners in de ouderen- en thuiszorg verdienden vorig jaar allemaal meer dan een minister (179.000 euro). Dat blijkt uit onderzoek van de FNV. Samen streken topbestuurders 68 miljoen euro op: nog geen 0,3 procent minder dan een jaar eerder.

Hoge werkdruk

Van dit bedrag zouden 1700 extra zorgmedewerkers aan de slag kunnen, beweert Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "En meer medewerkers zijn hard nodig in deze sector, de werkdruk is enorm. Dit geld had goed besteed kunnen worden aan een goede bezetting van twee zorgmedewerkers op acht cliënten."

Nieuwe wet

2016 was het laatste jaar dat bestuurders in de zorg hun topinkomens konden behouden. Sinds dit jaar moeten topbestuurders fors inleveren door de Wet normering topinkomens (WNT). Het maximumsalaris in de (semi-)publieke sector is 178.000 euro, de zogenaamde balkenendenorm. Voor een ontslagvergoeding staat maximaal 75.000 euro.

Is deze verlaging genoeg, of vindt u dat topbestuurders in de zorg nog steeds te veel verdienen? Stem eens of oneens en laat onderaan een reactie achter. 

Reactie toevoegen

48 Comments

Door Angga (niet gecontroleerd) op za, 14-10-2017 - 21:30

Heeft u een dringende lening nodig om uw rekeningen af te betalen en andere financiële problemen op te lossen? als ja, email ons op: anggadiman1@gmail.com

Door Henk Visser (niet gecontroleerd) op ma, 2-10-2017 - 11:12

Het is ongehoord dat een dergelijke vergoeding aan bestuurders wordt uitbetaald. Immers zij staan ver van de doelgroep. In mijn tijd van directeur van verzorgingstehuis lag ik vaak in conflict met het bestuur over de financiën. Het geld is een noodzaak maar geen hoofdzaak. Zeker niet als dat een belangrijk inkomen wordt van de bestuurders. Dertig jaar geleden moesten de bestuurders deze taak op vrijwillige basis doen en kregen daar niets voor , behalve door hun gemaakte kosten....?! Het positieve saldo op de jaarrekening was bijna een kwart miljoen.
Dit onderwerp duurde in de bestuursvergadering hooguit 15 minuten en kreeg de penningmeester de goedkeuring. Echter... toen ik een verantwoorde medicijnkast ( wat toen erg nodig was)wilde aanschaffen van 1700 gulden, moest daar bijna een uur over worden vergaderd voor het besluit werd genomen
om de kast aan te schaffen. Deze mentaliteit is in de loop der jaren alleen maar erger geworden. Nogmaals, geld is noodzakelijk maar niet hoofdzakelijk. Het gaat immers om de doelgroep de nodige verzorging en verpleging te geven !!Ik vind het verschrikkelijk zoals het beleid aan de dag van vandaag wordt toegepast. Is men wel betrokken bij de noodzaak van de doelgroep?????

Door de Bode (niet gecontroleerd) op ma, 2-10-2017 - 08:44

Noodopvang ouderen slecht geregeld
Is de verpleeghuiszorg dit jaar verbeterd?
Hoe regel ik wijkverpleging?
Patiëntenstop in de thuiszorg is rampzalig
Eén op de vier ouderen in verpleeghuis komt zelden buiten

Door H smits (niet gecontroleerd) op zo, 1-10-2017 - 13:21

Een manager is echt niet nodig de taken verdelen en regelen kan beter gedaan worden door mensen die echt in de zorg gewerkt hebben en echt verstand en inzicht hebben in wat nodig is en naar eer en geweten handelen

Door Rien van der Heijden (niet gecontroleerd) op za, 30-9-2017 - 14:00

Werk zelf al jaren als vrijwilliger in een verpleegtehuis voor mensen met dementie. Veel te veel bezuinigd in personeel op de werkvloer. Aantal managers moet naar beneden.
Verpleegkundig personeel veel te zwaar belast met administratieve werkzaamheden voor het Zorgkantoor (zorgplan). Lijken soms wel administratieve assistentes i.p.v. verpleegkundigen.

Door N. Schram (niet gecontroleerd) op za, 30-9-2017 - 13:10

Wat jammer dat bestuurders en medewerkers op de vloer elkaar zijn kwijt geraakt.
We spreken niet meer dezelfde taal.Mede daardoor verspillen we veel geld wat ten koste gaat van medewerkers in de zorg die trachten nog te redden wat er te redden valt voor de cliënt aan goede zorg.
Hoe kan het ziekte verzuim toch zo hoog zijn onder zorgmedewerkers?
Beste directie s . Kom weer eens op de werkvloer en heb aandacht voor uw medewerkers

Door Onstenk C.G (niet gecontroleerd) op vr, 29-9-2017 - 12:59

Kies voor partijen die een eind willen maken aan de managers cultuur. Dit geld niet alleen voor de zorg. Alles wat geprivatiseert is is onbetaalbaar en kwalitatief slechter geworden. Een manager cultuur is een zakkenvullers cultuur.

Door F. Poppen (niet gecontroleerd) op di, 26-9-2017 - 21:37

Topbestuurders mogen wat mij betreft ruim voldoende gesalarieert worden. Maar de naam zegt het al: TOPBESTUURDERS en dat zijn bestuurders die ook de zorg serieus nemen en de verpleging van behoeftigen goed op de rails hebben. Het is zo raar dat er instellingen zijn die de zorg wel goed voor elkaar hebben en waarbij managers de boel wel goed op de rit hebben zonder eerst aan zichzelf te denken. En als topbestuurders wel ontslagen worden krijgen zij een zak geld mee en/ een bonus voor hun pensioen opbouw: dus toch beduidend meer dan de wet voorschrijft. Dit impliceert dat de overheid een strenge hand moet hebben in de besteding van de gelden. Voldoende personeel aan de bedden.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 23-9-2017 - 20:08

Het is misdadig dat we massaal zoveel zorgkosten moeten betalen, zelfs door veel mensen kan het niet eens betaald €worden! En dan gaat zo 'n groot deel van dat geld naar een groep Dikke Directeuren e.z.v. Waar is DE Moraal gebleven??? Mw. Leny L S.

Door rebecca monique (niet gecontroleerd) op za, 23-9-2017 - 16:49

hoi, heb je echt een legitieme en dringende lening nodig om rekeningen te betalen, duidelijke schulden te kopen, een nieuwe auto of huis kopen, of zelfs een nieuw bedrijf opstarten ??? dan adviseer ik u helemaal om schandalige kredietverstrekkers te vermijden en onmiddellijk contact op te nemen met het kredietverleningsbedrijf, een legitieme en overheidslicente kredietinstelling die u kunt vertrouwen! zij baseren hun inspanningen op het financieel inzetten van het grote publiek in alle opzichten, hun diensten zijn zeer snel, duidelijk, scherp en uitgebreid en zij geven zakelijke leningen, persoonlijke leningen en auto leningen binnen het bereik van € 5.000 tot € 100.000.000 met een rentepercentage zo laag als 3%. Ik heb nog nooit online een lening gehad , Ik werd geweigerd door andere banken omdat mijn credit score laag was, tot ik informatie kreeg over dit leningfirma, dat zelfs niet eens een schat over je credit score geeft. Ik heb net een lening van € 95.000,00 van dit leningbedrijf gisteren ontvangen, dat over 12 uur na goedkeuring en herkomst volledig op mijn rekening werd overgemaakt.
Als u serieus behoefte heeft aan een soort lening, adviseer ik u volledig om dit bedrijf nu via e-mail te contacteren (instantcredit@yahoo.com) en wees er zeker van dat u uw vereiste leningbedrag volledig wordt toegekend.