Stelling: verpleeghuizen moeten openheid geven over de kwaliteit van zorg

Getty Images

Patiëntenfederatie Nederland vraagt aandacht voor het feit dat er te weinig openheid is over de kwaliteit van zorg naar de buitenwereld. Wat vindt u: zouden verpleeghuizen dit meer moeten doen?

Onder de maat

Onderzoek toont aan dat er lang niet overal passende zorg wordt geboden door verpleeghuizen. Patiënten hebben aangegeven dat zij het vooral belangrijk vinden dat er voldoende en deskundig personeel aanwezig is en dat zij als mens gezien en gehoord worden. Helaas blijkt dit nog weleens onder de maat te zijn.

Patiëntenfederatie Nederland heeft haar zorgen uitgesproken en vindt dat een kwaliteitsverbetering openheid en daadkracht vereist van de betrokken verpleeghuizen. Het is van belang dat zij niet alleen gegevens aanleveren die nodig zijn voor een inspectie, maar ook aan de buitenwereld laten zien hoe zij de kwaliteit van zorg willen verbeteren.

Uw mening

Wat vindt u? Moeten verpleeghuizen transparant zijn naar de buitenwereld over de kwaliteit van zorg en de moeite die zij doen om dit te verbeteren, of hebben zij ook recht op privacy? We zijn benieuwd naar uw mening. Breng linksboven uw stem uit en laat hieronder een reactie achter.

Lees ook: zo veel verdienen bestuurders van slechte zorgcentra

Auteur 
  • Herman Keizer