Zo veel verdienen de bestuurders van slechte verpleeghuizen

Bestuurders bij ondermaats presterende zorginstellingen verdienen vaker boven de balkenendenorm (178.00 euro) dan bestuurders bij normaal presterende verpleeghuizen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant na een analyse van jaarrekeningen van de zorginstellingen.

Zeven van de elf

Op de lijst van de IGZ worden elf verpleeghuizen genoemd die onder verscherpt toezicht staan. Deze instellingen moeten wellicht hun deuren sluiten als de kwaliteit van zorg niet verbetert. Bij zeven van de elf instellingen lag het salaris van bestuurders hoger dan de balkenendenorm. Deze bestuurders verdienen volgens de Volkskrant vaak meer dan hun collega's in verpleeghuizen die niet op de lijst staan.

Meer dan twee ton

Evert de Glint van Stichting WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), een van de elf genoemde instellingen, was de best verdienende topman, met een salaris van ongeveer 230.000 euro. Ruim boven de balkenendenorm, maar wel toegestaan. "Het salaris van ons bestuur voldoet aan de Wet normering topinkomens", liet een woordvoerder dan ook weten.

'Te weinig besef'

Hoogleraar en econoom gespecialiseerd in de zorg Wim Groot vindt dat er veel verbeterd kan worden in de top van de zorg. Veel bestuurders zouden te weinig beseffen dat ze met publiek geld werken, en dat dit bepaalde verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Actiz ziet niet direct problemen in de beloningen van de bestuurders. Volgens de brancheorganisatie is het vooral belangrijk dat de regels worden nageleefd.

Onlangs diende een bestuurder van een van de bekritiseerde verpleeghuizen zijn ontslag in.

Bron: Nationale Zorggids

15 Comments

Door Jan Honkoop (niet gecontroleerd) op do, 13-10-2016 - 20:20

Gezien het salaris van de manager van Florence lijkt het mij verstandig volgend jaar mijn lidmaatschap op te heffen.
SCANDALIG!!!
Overigens..Heeft deze manarger enige opleiding genoten m.b.t.geriatrie of op zijn minst basis arts met daarna een specialiatie?
Ik ben bang dat zijn specialisatie alleen maar zijn eigen inkomen is..

Door H. van der Zijden. (niet gecontroleerd) op do, 13-10-2016 - 19:22

Het is niet te verklaren en goed te praten dat bestuurders van een zorginstelling boven de "Balkenende-norm" zouden moeten verdienen. Het normale bedrijfsrisico, vaak een argument om meer inkomen te verwerven, is hier immers afwezig. Handen aan het bed!

Door C.Ravesloot (niet gecontroleerd) op zo, 31-7-2016 - 14:59

Ben het helemaal met bovenstaande schrijver eens, té schofterig voor woorden ! Schandálig ook dat dit zomaar toegestaan wordt.
Als ik ergens zou stelen, ga ik achter de tralies ! Dit soort lui worden in het ergste geval weggestuurd, maar dan wél met een giga/gouden handdruk ! Een schop onder hun kónt moeten ze ! en álle teveel ontvangen euro´s terugbetalen !!

Door Martin van den ... (niet gecontroleerd) op vr, 29-7-2016 - 13:47

De salarissen van de betrokken directeuren hoeven helemaal niet te worden gehalveerd en daarbij maakt dat voor de toekomst niets uit. Wat er moet gebeuren is dat alle privatiseringen moeten worden teruggedraaid en daar is er maar 1 die daar voor kan zorgen. JIJ. Jij moet stoppen met stemmen op een liberale partij, dan houdt het vanzelf op en krijgen wij ons land weer terug. Maar omdat jullie allemaal de zouteloze praatjes van alle politici geloven, gaan jullie in 2017 weer gewoon voor een meerderheid aan liberale zetels zorgen. Wedden?

De VVD vindt dat de overheid alleen voor politie, justitie en leger moet zorgen. Dat noemen ze "een kleine overheid" of "bezuinigen" of "eigen verantwoordelijkheid".
Er is geen enkele partij die zoveel sociale voorzieningen heeft afgeschaft als het CDA. Middenpartij? Wanneer moet ik gaan lachen?
Geert Wilders was 15 jaar lid van de VVD. Zo iemand wordt nooit meer sociaal.
D66 zit in het Europese Parlement in de LIBERALE fractie.
CU en SGP zijn samen met D66 de "constructieve oppositie" ook wel "neppositie" genoemd. Zij geven PvdA en VVD een meerderheid in de eerste kamer. Is een van hun daar niet toe bereid, dan springen CDA en/of PVV in het gat.
PvdA roept LINKS vóór de verkiezingen en is RECHTS na de verkiezingen. Maar dat hebben jullie nu wel door, gezien de peilingen.

Zo lang jullie door blijven stemmen op bovenstaande liberale partijen, gaat de trein richting de middeleeuwen gewoon door. Als het te laat is, dan gaan jullie allemaal spijt krijgen als haren (die je vroeger had) op je hoofd.
www.isditvrijheid.nl

Door Martin van den ... (niet gecontroleerd) op vr, 29-7-2016 - 13:36

Die overheid is niet slap, maar liberaal. En dat komt omdat jullie met zijn allen op die liberale partijen STEMMEN. Als je daar mee stopt, worden er andere keuzes gemaakt.

Door Martin van den ... (niet gecontroleerd) op vr, 29-7-2016 - 13:34

En van PVV, D66, CDA, CU, SGP en de Partij voor de Armoede. En daarbij: geef niet de VVD de schuld, want die heeft 41 zetels omdat er zoveel mensen op hun stemden. en nog wat, kijk niet naar de regering (PvdA en VVD). In de eerste kamer hebben die 2 maar 28 % van de zetels. Om al die asociale wetten toch er door te laten komen, hebben ze dus een heleboel andere partijen nodig. De partijen die ik zojuist noemde.

Door Martin van den ... (niet gecontroleerd) op vr, 29-7-2016 - 13:31

Correctie: slaap maar rustig verder, kiezers van Nederland. Want zonder al die liberale kiezers, geen liberaal kabinet.

Door Hans (niet gecontroleerd) op do, 28-7-2016 - 22:53

De grootste ramp die Den Haag ooit zo'n beetje heeft aangericht is privatisering.
De topsalarissen bij zo goed als al deze bedrijven zijn de lucht in gevlogen en dan is er bij de zorg nog een soort van controle.
Hieruit komt dan een lijst met slechts scoren de instellingen, welke ver beneden de maat zijn. Maar wat gebeurd er dan?? Hier zou in mijn optiek de salarissen van de betrokken directeuren moeten worden gehalveerd, Balkenende norm of niet. Allemaal!! Dan pas wordt alles echt anders. Maar dat had niemand erbij gezet, dus gebeurd er gewoon niets en zeker niet snel genoeg.

Door Bert (niet gecontroleerd) op do, 28-7-2016 - 20:35

Het hele land gaat naar de kloote met zulke figuren met boter op hun hoofd norm is norm en dan ook niet meer verdienen dan afgesproken wij met ons allen moesten deze figuren het land uitjagen en dit is dan weer een sein naar andere die ook willen graaien zelf ingrijpen als slappe hap uit den haag ook alleen maar aan graaien denkt ik ben er klaar mee en voor ieder die in de spiegel durft te kijken ook dat weet ik zeker nou aan de slag dan

Door o.a.schulski (niet gecontroleerd) op do, 28-7-2016 - 17:21

Het is al tig malen geconstateerd en er al evenzovele malen vastgesteld dat niemand in die kringen zich er ook maar iets van aantrekt.
Het is al net als met de baasjes van goede doeleninstellingen ; ook hier is al vele malen gewezen op de krankzinnige salarissen en ook hier gebeurd niets.
Een slappe overheid praat graag maar laat daden na. Het zijn inhalige individuen die niet afgeremd worden.