Meer 50-plussers vinden werk

Een stijging van 31 procent

Volgens het UWV vinden steeds meer werkloze 50-plussers weer een baan. In de maanden juli en augustus groeide het aantal werkloze 50-plussers dat een baan vond bovengemiddeld.

Eindelijk eens goed nieuws over de werkloze 50-plussers. Uit de Barometer 50-plus van het UWV bleek dat in de maanden juli en augustus van dit jaar 10.584 werkloze 50-plussers met een WW-uitkering weer een baan gevonden hadden. Een stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Werk wordt vooral gevonden in de zorg en bij de overheid.

Nog altijd een WW-uitkering

Echter hebben 191.500 50-plussers nog altijd een WW-uitkering. Veel van deze werklozen proberen zich door middel van een opleiding of cursus een betere positie op de arbeidsmarkt te verwerven. Een op de vijf studenten van een praktijkopleiding is 50 jaar of ouder.

Minister is enthousiast

Minister Asscher van Sociale Zaken is enthousiast over de bovengemiddelde groei van het aantal 50-plussers die weer een baan vinden. De minister noemt het sociaal onaanvaardbaar en economisch onverantwoord om oudere werkzoekenden langdurig aan de kant te laten staan. Asscher voelt het als zijn plicht om zich voor deze 50-plussers in te blijven zetten.

Bron(nen):