50-plusser niet te oud om donor te worden

Start grote wervingsactie voor donoren

Met een campagne en een persoonlijk gerichte mailing van het Donorregister naar niet-geregistreerden in de leeftijd van 50 tot en met 54 jaar, hoopt NIGZ-Donorvoorlichting nieuwe orgaan- en weefseldonoren te werven.

Met de mailing worden inwoners van Nederland in deze leeftijdscategorie aangespoord om hun wens, donor of niet, vast te leggen in het Donorregister.

Iedereen van 50 tot en met 54 jaar, die zijn wilsbeschikking nog niet heeft laten vastleggen, ontvangt een persoonlijke uitnodiging om zich alsnog te registreren in het Donorregister. Rond de 700.000 mensen in deze leeftijdscategorie hebben dit nog niet gedaan. Mensen die deze keer geen donorformulier ontvangen, worden opgeroepen een donorformulier aan te vragen of hun donorkeuze te registreren via www.donorregister.nl.

Wervingsactie 45- tot en met 49-jarigen
De wervingsactie onder vijftigers is een vervolg op de actie van afgelopen maart waarbij alle niet-geregistreerde 45- tot en met 49-jarigen een oproep hebben ontvangen. Inmiddels hebben ruim 80.000 veertigers hun wilsbeschikking laten registreren. Bijna de helft hiervan registreert zich als donor. Een derde wil geen donor zijn. Bijna twintig procent laat de keuze expliciet over aan zijn nabestaanden of een specifiek persoon.

Trefwoorden: