De Museum Plus Bus neemt u mee

Vanaf 15 januari rijdt de Museum Plus Bus dankzij een initiatief van zeven verschillende musea en de BankGiroLoterij Met deze bus kunnen ouderen kosteloos op bezoek gaan bij verschillende musea in Amsterdam.

De Museum Plus Bus is bedoeld voor ouderen die graag naar een museum willen, maar die hierbij vanwege hun leeftijd of conditie wel wat hulp kunnen gebruiken.

Voor deelname aan dit arrangement nodigt de Museum Plus Bus verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en andere senioreninstellingen uit zich in te schrijven via de website www.museumplusbus.nl. De bus is uitsluitend bedoeld voor groepen, per bus kunnen er 45 personen mee.
 
De deelnemers worden ’s ochtends vanuit hun woonplaats met de bus opgehaald en worden tegen het eind van de middag weer netjes teruggebracht. Er kan op een dag een bezoek worden gebracht aan twee musea naar keuze. Daar aangekomen wordt er eerst wat gedronken en daarna is er een rondleiding. Tussen de middag kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid (op eigen kosten) ergens gaan lunchen.