Fiscale gevolgen doorwerken onderzocht

Welke fiscale maatregelen moeten genomen worden om werknemers te stimuleren langer door te werken. Dat is de vraag die de Stichting Senior werkt en de Vereniging van Doorwerkgevers zich stellen.

Er komt een onderzoek naar de verschillen in belastingheffing tussen werkenden en mensen die met (pre)pensioen zijn. Het doel is te verkennen welke fiscale maatregelen genomen moeten worden om werknemers te stimuleren langer door te werken.

Stichting Senior Werkt en de Vereniging van Doorwerkgevers (die van de doorwerk CAO) hebben samen het initiatief genomen van de fiscale verkenning. Professor R.N. Freudenthal van de Rijksuniversiteit van Groningen gaat het onderzoek leiden. Onderzocht wordt welke verschillen er zijn tussen personen jonger en ouder dan 65 jaar en of de verschillen kunnen leiden tot belastingmaatregelen die het langer doorwerken kunnen stimuleren. De onderzoeker die ook verbonden is aan Deloitte belastingadviseurs verwacht in mei dit jaar met de resultaten van zijn onderzoek te komen.

31 maart 2008