Gaat u de komende dagen op uw kleinkind(eren) passen?

Getty Images

Door de laatste lockdown is de kerstvakantie voor basisschoolkinderen dit jaar vervroegd en voor werkende ouders kan dit problemen veroorzaken. Want wie gaat er nu op de kinderen passen? Waar opa’s en oma’s normaliter een helpende hand bieden, is nu het advies om dit niet te doen. „Liever even geen speelafspraken of bezoekjes aan de ballenbak en zeker niet aan opa of oma, om hen te vragen op de kinderen te passen. Dat moeten opa en oma nu even niet doen”, aldus Mark Rutte tijden de laatste persconferentie. Maar wat doe u

Niet alleen de scholen moeten hun deuren vervroegd sluiten, ook de kinderopvang is nu dicht. Er is alleen noodopvang voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders die een cruciaal beroep hebben. Hierdoor zitten ouders in een lastig schuitje, want de kinderopvang biedt normaal de uitweg voor de oppasproblemen. 

Al deze maatregelen zijn niet voor niets: mensen op leeftijd zijn nou eenmaal vatbaarder voor het virus en een besmetting kan grote gevolgen hebben voor deze groep. 

PlusOnline vraagt zich daarom af wat u gaat doen de komende dagen? Wilt u graag uw kinderen uit de brand helpen door deze week op te passen op uw kleinkind(eren) of volgt u het advies op van het kabinet? Laat het weten in de onderstaande stelling.

Auteur 
  • Nick de Wit