Internet wordt steeds leuker

Eerst was er de sociale netwerksite vijftigplusser.nl nu is er een tweede site waar de babyboomers en ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Niet het snelle en jongerengerichte Hyves, maar een eigen sociaal netwerksite: sociabel.nl

Deze week startte www.sociabel.nl haar activiteiten op internet. De oprichters hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van de huidige vriendensites zoals hyves. Die blijken toch vooral op jongeren gericht. Het gevolg: veel ouderen melden zich aan, maar maken er vervolgens niet of nauwelijks gebruik van. Eerder startte vijftigplusser.nl al een site en wist te melden dat er binnen korte tijd al 15.000 actieve leden waren. Dat was november 2007.

Nu is er een nieuwe site bijgekomen die de babyboomer en oudere de gelegenheid wil geven elkaar te ontmoeten, zich aan te melden voor clubs en evenementen of een weblog te starten.

Om het leuk te houden komen er niet teveel toepassingen, maar chatten met een camera kan wel. Is MSN of Hyves u te druk en vindt u het wel leuk om via internet (weer) in contact te komen met familie, vrienden, kennissen en bijvoorbeeld oud-klasgenoten, dan is een sociaal netwerk zoals dat van www.sociabel.nl een mogelijkheid om eens te proberen.