Jongeren versturen vaker ansichtkaart dan ouderen

Hoewel het versturen van anischtkaarten iets 'van vroeger' lijkt, blijken jongeren vaker een ouderwetse kaart per post te sturen dan ouderen.

Steeds meer handelingen spelen zich online af. Winkelen, bankzaken en nieuws consumeren zijn aan de orde van de dag op het internet. Ook contact via e-mail is ongekend populair. Opvallend is dat juist jongeren vaker teruggrijpen naar een ansichtkaart dan ouderen, zo blijkt uit onderzoek van de Postbank naar het internetgedrag van Nederlanders.

De post klaagt er al jaren over: doordat steeds meer zaken via e-mail kunnen worden geregeld, neemt het aantal poststukken in snel tempo af. Toch kiezen veel Nederlanders er voor om bij speciale gelegenheden - zoals een felicitatie, kerstwens of vakantie - een ansichtkaart te versturen.

Het zijn juist de jongeren tot 30 jaar die hier vaker voor kiezen, zo komt naar voren in het onderzoek. Jongeren vinden een fysiek kaartje versturen persoonlijker en ze vinden dat het meer impact heeft dan een groet per e-mail.