Later met pensioen geen probleem

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat twee derde van de Nederlanders er geen probleem mee hebben dat we langer moeten doorwerken. Alleen de stemmers van SP en PVV zijn tegen.

Lang is later met pensioen gaan een taboe geweest, dat is nu volstrekt voorbij, tweede derde van alle stemmers heeft met de latere pensioenleeftijd geen probleem. Het zijn vooral de kiezers van VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks die langer doorwerken geen probleem vinden. Een en ander blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond op verzoek van Emile Roemer van de SP. De keizers van de SP vinden voor 71 procent dat een verhoging van de AOW- en pensioenleeftijd niet door moet gaan.

De SP zelf gaf bij de presentatie van haar verkiezingsprogramma vorige week aan dat de verhoging van de AOW-leeftijd geen breekpunt meer is als het op regeren aankomt. Wel gaat de partij er van uit dat pas over zeven jaar de eerste verhoging naar 66 jaar plaatsvindt.

De enige partij die mordicus tegen het verhogen van de AOW- en pensioenleeftijd is, blijft de PVV en haar kiezers zijn het voor 74 procent met de Geert Wilders eens.

Bron(nen):
Trefwoorden: