Luxe wonen voor senioren

'Babyboomers zijn niet meer geïnteresseerd in de klassieke bejaardenwoning of serviceflat.' Volgens directeur Koen van Hoeckel van Habidrome spelen zijn woningen wél in op nieuwe en veranderende behoeften.

Volgens Habidrome worden momenteel nog volop 'klassieke' woningen voor ouderen gebouwd gebaseerd op de verkeerde uitgangspunten. Volgens de Habidrome organisatie om vervolgens leeg te komen staan.
Of dat zo zal gaan valt nog te bezien, misschien mikt Habidrome wel op een andere doelgroep. De ontwikkelaar van de Habidrome-formule gaat koop- en huurwoningen bouwen die technisch goed zijn, maar ook een lifestyleformule hebben. Een zogenaamd feel-free-pakket. Hierin treffen de bewoners onder meer een alarmdienst, een butler, een belastingadviseur en huishoudelijke hulp aan. De woningen hebben minimaal twee slaapkamers, energiezuinige verwarming, koeling via de vloer en het plafond en een centraal stofzuigsysteem. Hierdoor zijn de woningen ongeveer 10.000 euro duurder.

De Habidrome organisatie is momenteel betrokken bij de ontwikkeling van 2500 woningen waarvan de eerste in april dit jaar in Assen opgeleverd zullen worden. Spoedig volgen woningen in Steenwijk, Zaandam, Hilvarenbeek en Tilburg. De nieuwe speler op het gebied van seniorenwoningen mag dan mikken op de babyboomers, tegelijk met zijn nieuws werd een onderzoek bekend van het Bouwfonds. Uit dit onderzoek blijkt dat babyboomers juist wachten tot ze een jaar of vijfenzeventig zijn voordat ze serieus gaan nadenken over een andere woning.

Reactie toevoegen