MAX gaat door

Omroep MAX maakte aan het begin van het nieuwe jaar bekend ruim 200.000 leden te hebben. Daarmee heeft MAX voldoende leden om te kunnen blijven uitzenden, ze streeft zelfs naar uitbreiding van de zendtijd.

Voor 1 april moeten omroepen tenminste 150 duizend leden hebben om te kunnen blijven uitzenden. Reden voor de kleinste zendgemachtigden zoals LINK en MAX om op jacht te gaan naar nieuwe leden.

Omroep MAX, die zich met name op ouderen richt, heeft de minimumnorm nu al ruimschoots gehaald, op 2 januari had de omroep 201.119 leden. Een hele prestatie voor een omroep die in september 2005 voor het eerst en met 62.000 leden begon met uitzenden.

Volgens oprichter en directeur Jan Slagter is MAX de snelst groeiende omroep van Nederland met beperkte middelen, zonder programmablad, maar met vele positieve reacties op de programma’s die ze uitzendt. Jan Slagter hoopt op nog veel meer nieuwe leden, de doelstelling is om op 31 maart 2009 tenminste 230 duizend leden te hebben zodat in 2010 meer zendtijd voor MAX beschikbaar komt.