Max geeft geheugentraining

Omroep MAX helpt vanaf maandag het geheugen in conditie te houden. Met een dagelijks TV-programma in de ochtenduren blijven de hersenen in vorm of worden ze zelfs verbeterd.

Naast het bewegingsprogramma ‘Nederland in beweging’ komt er vanaf 17 september een programma om de hersenen te trainen en dan met name het geheugen. Omroep MAX gaat van maandag tot en met donderdag om 9.40 uur via Nederland 1 hersengymnastiek verzorgen. Presentator Jan Slagter gaat dagelijks met een studiogast en de kijkers een aantal oefeningen doornemen.
 
Het trainingsprogramma duurt dagelijks maar 15 minuten. In die tijd neemt de presentator zes oefeningen door. De oefeningen verschillen onderling van elkaar om zoveel mogelijk verschillende hersengebieden te activeren. Er zijn rekenopdrachten, oefeningen om het ruimtelijk inzicht te vergroten en een test waarbij na het bekijken van een filmpje herinnerd moet worden wat er te zien en te horen was. De opdrachten zijn niet zomaar even door MAX bedacht, maar wetenschappelijk getoetst en dragen bij aan het verbeteren van het geheugen. Na het programma zijn de oefeningen nogmaals uit te voeren via de internetsite van de omroep.
 
Uit verschillend wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen de beste hersengymnastiek is. Door eerst met Nederland te bewegen om 9.10 uur en vervolgens de hersengymnastiek van MAX te volgen blijft de bovenkamer langer goed functioneren.