PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Ouderen gratis met Openbaar Vervoer

Dat is wat de ouderenbonden in Limburg tenminste graag willen. Zij doen met een verkiezingsmanifest een beroep op de partijen die aan de komende Provinciale Staten verkiezingen meedoen.

Op 2 maart is het weer zo ver, dan mogen we gaan stemmen voor de Provinciale Staten. De Provinciale Statenverkiezingen van aanstaande 2 maart wordt door de gezamenlijke ouderenbonden in Limburg aangepakt om te pleiten voor gratis openbaar vervoer (OV) in Limburg voor 65-plussers. Met dit gratis openbaar vervoer moeten ouderen beter kunnen meedoen aan het maatschappelijk leven. Volgens de ouderenbonden zijn er in de bussen en treinen na negen uur ’s morgens nog volop lege plaatsen.
Gedeputeerde van de PvdA, Bert Kersten die zich daar met het OV bezig houdt is niet onder de indruk van het sympathieke verzoek. Uit onderzoek blijkt volgens Kersten dat voornamelijk rijkere, mobielere ouderen gebruik maken van het gratis OV. Bovendien wordt het volgens Kersten waarschijnlijk te duur. Wel wil hij nadenken over een speciale regeling voor arme ouderen die door hun gemeenten aangewezen worden. Zij zouden dan wel na de spits gratis kunnen reizen.
Voorlopig is het nog geen 2 maart en zullen we zien wat er van het verkiezingsmanifest van de ouderenbonden in Limburg overblijft in de verkiezingsprogramma’s en belangrijker nog nadat de stemmen zijn geteld.

Reactie toevoegen