Plus Kijktip: Reisgenøten

Dieuwertje Blok ontvangt in het nieuwe tv-programma ‘Reisgenøten’ bekende Nederlanders in Denemarken, die allemaal een bijzondere link hebben met het land. Samen trekken zij met elkaar op, voeren goede gesprekken en ontdekken de mooiste plekjes in Denemarken. Reisgenøten is vanaf 2 januari iedere zondag om half negen te zien bij tv-zender ONS.

Reisgenøten is zes afleveringen lang; iedere aflevering ontvangt Dieuwertje Blok, vooral bekend van het Sinterklaasjournaal, een bekende Nederlander waarmee ze drie dagen prachtige plekken in Denemarken bezoekt. Ze gaat onder op stap met actrice Carry Tefsen, journalist Twan Huys, tv-kok Robèrt van Beckhoven, wielrenster Leontien van Moorsel, stylist Maik de Boer en schrijver Ronald Giphart. 

Aflevering 1: Carry Tefsen

Dieuwertje blok ontvangt actrice Carry Tefsen met wie zij het stadje Skagen bezoekt, waar de Noordzee en de Oostzee samenkomen. Het stadje staat bekend om het mooie licht en is daarom zeer geliefd bij kunstenaars. 

Aflevering 2: Twan Huys 

Na zijn vertrek bij RTL Late Night schreef Twan Huys een boek over wandelen. Samen met Dieuwertje trekt Twan er een aantal dagen op uit om te gaan wandelen door een heuvelachtig en bosrijk gebied in Denemarken.

Aflevering 3: Robèrt van Beckhoven 

Denemarken is trots op de taartjes die ze serveren bij een traditioneel ‘Kaffebord’: een koffietafel met 21 harde en zachte taartjes met een rijke geschiedenis. Tv-kok Ròbert van Beckhoven reist af met Dieuwertje naar Denemarken om een traditionele ‘Brødtort’ te maken. 

Aflevering 4: Leontien van Moorsel 

In 2022 wordt een deel van de Tour de France gereden door Denemarken. Leontien van Moorsel en Dieuwertje Blok trekken hun fietskleding aan en stappen op de fiets om door de prachtige landschappen van Denemarken te fietsen. 

Aflevering 5: Maik de Boer

Naast zijn werk als stylist richt Maik de Boer tegenwoordig ook huizen in. Denemarken is het land van design, daarom neemt Dieuwertje hem mee naar het spectaculaire glasmuseum Holmegaard.

Aflevering 6: Ronald Giphart

Schrijver Ronald Giphart is een echte kookgek. In Denemarken kan zijn hart ophalen met de Nordic Kitchen: pure, simpele en verse producten van een vruchtbare grond. Samen met Dieuwertje vangt hij zijn eigen kip, plukt hij groenten in de mooiste moestuin van Denemarken en bereidt hij een heerlijke maaltijd.

Het programma Reisgenøten wordt vanaf 2 januari 2021 iedere zondag om 20.30 uur uitgezonden bij tv-zender ONS.