PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stuur uw wens in voor Nationale Ouderendag

Als u een wens mag doen, wat wenst u dan? Droomt u ervan om nog een keer met blote voeten in de branding te staan? Of om uw ouderlijk huis te zien of die vriendin van vroeger? Of wilt u het liefst weer eens naar het theater of ergens lunchen?

Op 6 oktober 2017 is het Nationale Ouderendag. Op die dag vervult het Nationaal Ouderenfonds de wensen van duizenden ouderen. Vrijwilligers door het hele land staan klaar om daarbij te helpen. Stuur uw wens in, want misschien bent u straks wel een van de gelukkigen!

Hoe werkt Nationale Ouderendag?

Het Ouderfonds organiseert de Nationale Ouderendag. Lokale comités van vrijwilligers verzamelen de wensen van ouderen bij hen uit de buurt. Er zijn meer dan 30 comités, van Den Helder tot Eindhoven en van Den Haag tot Deventer. U kiest zelf het comité bij u in de buurt en geeft uw wens op. Uw wens verschijnt (anoniem) op de website www.nationaleouderendag.nl. Een vrijwilliger kan zich vervolgens aanmelden om uw wens in vervulling te laten gaan. Het lokale comité neemt dan contact met u op om af te spreken hoe en wanneer u de wens wilt laten uitkomen. Uiteraard gaan het Ouderenfonds en de vrijwilligers vertrouwelijk om met uw gegevens. 

Wat voor wensen?

Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog één keer het ouderlijk dorp bekijken, een kroket uit de muur trekken, een trouwjurk passen, samen op pad of herinneringen ophalen op het strand. Kleine dromen, maar de impact van Nationale Ouderendag is groot. Neem Truus Rook (89) die heel blij werd van de vervulling van haar grote droom: "Dit had ik echt nooit verwacht. Ik heb op een paard durven rijden!" 

Vrijwilligers, bedrijven en banken

Nationale Ouderendag is niet mogelijk zonder de steun van duizenden vrijwilligers. Maar ook bedrijven, verenigingen en banken zetten zich onbaatzuchtig in. Zo plaatst Rabobank Bollenstreek dit jaar een speciale wensboom in alle drie de filialen. Iedereen die het bankkantoor bezoekt mag tot 6 oktober een keuze maken uit vier wensen die vooraf al bedacht zijn - zoals een bon voor een high tea ter waarde van 100 euro of een diner bon ter waarde van 100 euro - of een eigen wens invullen. De gekozen wens is bedoeld voor een oudere en/of mantelzorger en mag in een enveloppe in de boom gehangen worden. Op vrijdag 6 oktober zal vanuit ieder bankkantoor in ieder geval één wens worden vervuld. 

Stuur hier uw wens in.