Te oud om voor een huisdier te zorgen? Niet dankzij de Dierenbuddy

Niets is erger dan een huisdier af te moeten staan omdat de verzorging je lichamelijk te zwaar wordt. De Dierenbescherming zet daarom dierenbuddy's in die thuis komen helpen met bijvoorbeeld het uitlaten van de hond of het verschonen van de kattenbak.

De hulp kan één of zelfs meerdere keren per week worden geboden. Een Dierenbuddy komt gratis langs, maar de hulp is wel alleen bedoeld voor mensen die betaalde hulp niet kunnen financieren en die niet of nauwelijks over een sociaal netwerk beschikken.

Mevrouw Van Gameren uit Krommenie krijgt dagelijks hulp bij het uitlaten van haar hond Angel. Dolblij is ze daarmee. Ook het sociale aspect  het praatje dat ze dagelijks met haar buddy's maakt  is voor haar erg waardevol. Bekijk het in de video hieronder.

(Tekst gaat onder de video verder)

Dierenbuddy wordt momenteel in de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Hoorn en Enschede door de Dierenbescherming uitgevoerd. Wil je zelf ook Dierenbuddy worden, of heb je juist zelf hulp nodig bij het verzorgen van je huisdier? Stuur dan een mail naar: info.regionoordwest@dierenbescherming.nl

Meer informatie over Dierenbuddy? Klik op deze link.