Test: de beste regenjas

Het is herfst. De dagen worden korter en het regent vaker. Toch zijn er voldoende mensen die ondanks de regen lange wandelingen willen maken. Een goede regenjas is dan onontbeerlijk. Wie op zoek is naar de beste hardshell regenjas komt uit bij de Haglofs Roc Spire en de Rab Ladakh GTX.

Dat blijkt uit een test van Oppad.nl. Beide jacks krijgen het testoordeel 'zeer goed' van de testers. De Haglofs Roc Spire (€450) is op de slijtgevoelige delen van dikker materiaal gemaakt, gecombineerd met lichter, soepeler materiaal voor het comfort. De capuchon en de klep zijn fantastisch. Ook met een rugzak om zijn de zakken goed bereikbaar. De waterafstotende coating op de jas is solide. Na drie wasbeurten is de coating nog als nieuw. Het jack is honderd procent waterdicht en de ademende werking is prima. Minpuntje is dat de DWR-coating niet PFC-vrij is. Ook de duurzaamheidsinformatie kan beter.

De Rab Ladakh GTX (€400) is bij slecht weer een jas om in te wonen, mede dankzij de uitmuntende capuchon, de wat langere romplengte en de lange mouwen. Ook deze jas heeft een slimme combinatie van lichte materialen voor het comfort en zwaardere stof op de slijtage plekken. Het jack is de zwaarste uit de test. Na drie wasbeurten is de coating nog volledig intact en is het jack honderd procent waterdicht. Over de ademende werking hebben de testers niets te klagen. De DWR-coating is niet PFC-vrij en ook de duurzaamheidsinformatie kan beter.
De test van Op Pad is van vorig jaar zomer.

Bron: Oppad.nl