Voor het eerst mannelijke presentatoren bij Hart van Nederland

Journalisten Maarten Steendam (40) en Wolter Klok (27) gaan vanaf april het presentatieteam van Hart van Nederland versterken. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma, dat dit jaar het 25-jarig bestaan viert, zijn met hun komst ook mannen in het presentatieteam vertegenwoordigd.

In 2013, heeft het programma het wel een tijdje geprobeerd met presentator Hidde van Warmerdam, hij werd echter nooit een vaste onderdeel van het team.

Maarten Steendam komt van Telegraaf TV, waar hij sinds 2013 presenteerde. Daarvoor was hij 13 jaar journalist en presentator bij RTV Utrecht. De afgelopen jaren was hij ook geregeld te horen als nieuwslezer bij onder meer Radio 538. Maarten zegt zelf over zijn overstap: "Hart van Nederland is altijd goed geweest in nieuws dat mensen echt raakt. Niet de instituten of politici staan centraal, maar de Nederlanders. Dat past bij mij. Ik kijk ernaar uit om items te maken over het nieuws dat Nederland bezighoudt en dit ook elke avond aan meer dan 1 miljoen mensen te presenteren".

Klok komt van RTV Drenthe

Wolter Klok werkt momenteel als presentator en redacteur bij RTV Drenthe. Als kind was hij al fan van Hart van Nederland en maakte hij er zelfs een complete website over. In 2005 werd hij daarom in de studio uitgenodigd en stond hij achter de desk. Shownieuws maakte daar zelfs een reportage over. "Dat ik vijftien jaar later als redacteur bij Hart van Nederland ga werkenen het programma ook nog eens regelmatig mag presenteren is voor mij dus letterlijk een jongensdroom die uitkomt", aldus Wolter.

De twee mannen worden de opvolgers van Gallyon van Vessem (51) en Selma van Dijk (50). Zij kregen in oktober te horen dat er voor hen geen plaats meer was bij het het nieuws- en human-interestprogramma. Van Vessem en Van Dijk reageerden ontstemd nadat Talpa-baas John de Mol even na de bekendmaking van de ontslagen in het programma De Wereld Draait Door suggereerde dat de vrouwen over hun houdbaarheidsdatum waren. Zij kregen daarop de nodige bijval van mensen die daar leeftijdsdiscriminatie in zagen.