Zorgverzekering 65-plus 13 procent duurder

De premies voor de zorgverzekering stijgen volgend jaar. Samen met de hogere premies voor de aanvullende verzekeringen is een 65-plusser in 2008 gemiddeld 13 procent meer kwijt aan zijn ziektekosten verzekering dan nu. Maar er is nog een valkuil.

De premies van de ziektekostenverzekeringen gaan omhoog per 1 januari 2008, dat is niets bijzonders, maar dat de kosten zo hard stijgen is een tegenvaller. De verzekeringssite heeft de verschillende premies van de verschillende ziektekostenverzekeraars naast elkaar gezet. De goedkoopste premie betaalt u bij ‘Anderszorg’ € 81,25 per maand, de duurste verzekering met € 95,50 premie per maand vindt u bij ‘Avero Achmea’. Toch is dat minder dan nu, de hogere kosten komen door de no-claim van gemiddeld € 91 per jaar die ingeruild wordt voor een eigen risico van € 150.

De echte stijging zit in de premies voor aanvullende verzekeringen, niet alleen de premies zijn verhoogd. Volgens woordvoerder van de verzekeringssite is ook nog eens gesneden in het aantal te vergoeden behandelingen. “Alles wat onbeperkt was, is aan banden gelegd”.

Alle verzekeraars moeten hun premies voor 15 november bekend maken zodat er voldoende tijd is om een andere verzekeraar te zoeken, want voor 1 januari 2008 moet er weer een keuze gemaakt zijn.