Brussel Culinair

Brussel, de stad met klasse, biedt u een geweldige keuze voor een cultureel, culinair en shopweekend. Hier zijn chocolade en friet geen snack, maar een ware culinaire traktatie! De metropool met internationale allure zorgt dat u in een andere wereld bent.

Belgen zijn ware levensgenieters. En dat is terug te zien in het grote én goede aanbod van restaurants, variërend van kleine lunchadresjes tot grootse restaurants en winkels vol aanlokkelijke producten! In bedrijvige brasseriën komen vaak mosselpannetjes vergezeld van goudgele frieten op tafel. Bij vishandel Noordzee of Mer du Nord staan tussen de middag mensen gezellig buiten te genieten van garnalenkroketjes en een glas witte wijn.

Cafés met ambachtelijk bier
Levendige cafés en leuke lunchadressen zijn overal in de stad te vinden. Er zijn een paar etablissementen die al lang bestaan. Eén ervan is het café La Mort Subite vlakbij de Grand Place waar geroutineerde obers de drukbezette tafeltjes perfect bedienen. In het land van het bier zijn in de cafés dan ook vaak veel verschillende bieren verkrijgbaar. Van de tap of ‘op fles’. Er zijn gespecialiseerde cafés waar u uit de honderden ambachtelijke Belgische bieren kunt kiezen.  Blond, dubbel, triple of gueuze?

Winkels met een uitgebreid assortiment aan bier:

Chocola
De etalages van chocolatiers kunt u bijna niet voorbij lopen zonder te kijken naar die heerlijke pralines, en andere delicatessen die van chocolade worden gemaakt. Vooral tijdens feestdagen als Pasen zijn de winkels prachtig uitgedost. Chocoladewinkels vindt u overal in Brussel. Wilt u de beste op één plek bij elkaar, kies dan voor de Grote Zavel. Daar hebben alle beroemde en exclusieve chocolatiers hun winkel. Een doosjes bonbons, of liever pralines, is natuurlijk hét souvenir om mee naar huis te nemen.

Chocolatiers in Brussel

Culinaire snack
Dan zijn er nog de Belgische frieten. Niet zomaar een zak fastfood! In Brussel zijn jaarlijks verkiezingen wie de beste friet serveert. Maison Antoine op het Jourdanplein heeft al diverse keren gewonnen. Gaat u hier naartoe, wees dan niet verbaasd als u achter aan in de rij moet aansluiten. Jong en oud, zakenmensen en winkelend publiek: iedereen wil deze friet proeven. In de cafés rondom bent u zelfs welkom met uw puntzak goudgele rakkers!

Voor meer informatie: belgie-toerisme.nl