Shoppen in Brussel

In Brussel is het verrassend leuk shoppen. En u vindt er een ander aanbod dan in Nederland. Zeker in de wijken die bekend staan om hun bijzondere winkels. Daar ziet u wat deze fashionstad in petto heeft: stijlvolle kledingzaken, mooie vintagewinkels, een door de winkel zelf samengestelde collectie en designers die hun eigen winkel runnen.

Gulle stad
Op de Grand Place imponeren de rijke barokke gevels en rondom het plein wandelt u naar de diverse wijken. Elke wijk is weer anders. Het charmante Kasteleinsplein bijvoorbeeld, ook wel Klein Parijs genoemd, herbergt bijzondere winkeltjes en tal van cafeetjes en restaurants. In de Dansaert en Sint-Gorikswijk vindt u uitnodigende designwinkels en boetieks van ontwerpers. De Marollen is een gemoedelijke volkswijk waar elke dag brocantemarkt wordt gehouden. Een heerlijk contrast vormt deze wijk met de chique Zavel waar antiekwinkels en kunstgaleries verzamelaars en liefhebbers aantrekken. Even buiten de centrumring wachten de chique Louizalaan en de hippe buurt van Elsene. U komt er snel met de metro of te voet voor wie van wandelen houdt.

Chic
De P.C. Hooftstraat van Brussel is de Boulevard de Waterloo en Louizalaan met omgeving. Deze liggen net buiten de centrumring. Daar zijn de exclusieve winkels van Dior, Chanel, Armani, Dolce & Gabbana en andere bekende ontwerpers gevestigd. Avenue Louise zijn de jonge en exclusieve merken als River Woods te vinden. De zijstraten Rue du Bailli en Rue du Châtelain hebben chique, bijzondere winkels en boetiekjes.

Design en vintage
Voor een bescheidener budget maar wel met een exclusief ontwerp kiest u eerder voor de Rue Antoine Dansaert, vlakbij Place Brouckère. Veel boetieks met de nieuwste shoptrends hebben zich in en rond deze straat gevestigd. Niet alleen de winkels zijn hier hot, ook de cafés en restaurants trekken een jong en hip publiek.

Bekende merken
In hartje centrum is de Nieuwstraat een aaneenschakeling van winkels. Daar zijn de bekende winkels vertegenwoordigd. U vindt er ook een groot filiaal van het warenhuis van Belgische bodem: Inno.

Antiek en brocante
Antiek is met name op de Zavel te vinden. Het plein van de Zavel ligt op loopafstand van de Grote Markt. De antiekwinkels zijn gespecialiseerd in een bepaalde tijd of een bepaalde streek. Elke zaterdag en zondagochtend is er op de Zavel een antiekmarkt waar mooie spullen worden aangeboden. Rondom het plein liggen cafés en bars voor een pauze op het terras of een smakelijke lunch.

Jordaan van Brussel
Wie voor een zacht prijsje antiek wil kopen, gaat naar de Rue Haute/Hoogstraat en de Rue Blaes/Blaesstraat in de volkswijk de Marollen. Deze wijk ligt naast de Zavel en is ‘de Jordaan van Brussel’. Er zijn vele brocante- en vintagewinkels te vinden. Aan het einde van de Blaesstraat ligt het Vossenplein, het Place du Jeu de Balle. Daar is dagelijks tot het begin van de middag een grote rommelmarkt. De rommelmarkt wordt de hele week gehouden maar vooral op zondag komt iedereen hier struinen, ook in de winkels rondom want die zijn op zondag ook gewoon open. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om vanaf een terras rond het plein op uw gemak ‘mensen te kijken’. Met een kop koffie of een Belgisch biertje bij de hand.

Sfeervol
Het Sint-Goriksplein is een van de leukste pleinen om neer te strijken in een café of restaurant. Shoppen gebeurt om de hoek: in de A. Dansaertstraat. Hier geen winkelketens of warenhuizen maar kleinere winkels die hun eigen aanbod samenstellen van bijzondere spulletjes, design en aparte maar verzorgde kleding.

Uitverkoop
In ons land lijkt het altijd uitverkoop. In België is deze periode aan regels gebonden. Dat houdt in dat de ‘Soldes’ alleen in januari en in juli gehouden mogen worden. Een mooie periode voor wanneer u uw kledingkast wilt aanvullen met voordelige kleding die u niet snel in Nederland tegenkomt.

Meer weten? Ga naar belgie-toerisme.nl