Nederland eerste plaats internettoegang in Europa

Nederland staat op de eerste plaats van de Europese ranglijst als het gaat om toegang tot het internet. In 2011 had 94% van de huishoudens in Nederland een internetaansluiting. Daarnaast neemt het (mobiele) internetgebruik in Nederland toe.

Huishoudens met internet in Europa
Gemiddeld 75% van de huishoudens in Europa heeft toegang tot het internet. Uit cijfers van het CBS blijkt dat Nederland met een percentage van 94% op de eerste plaats staat in Europa. Hierna volgen Noorwegen en Zweden met 92% en 91%. Het land met de minste internetaansluitingen is Portugal, waar 58% van de huishoudens internet heeft. De landen Spanje en Italië zitten rond hetzelfde percentage.

Aantal internetgebruikers groeit:
In 2005 had nog maar 78% huishoudens een internetaansluiting in Nederland. Dit is in 6 jaar met 16% gestegen tot 94%. Er is dus nog maar 6% van de huishoudens zonder internetaansluiting. In Afrikaanse landen is het juist andersom, daar heeft maar 6% van de huishoudens een internetaansluiting. Wereldwijd kwamen er in 2011 per maand 19 miljoen nieuwe internetgebruikers bij, volgens het bedrijf Pingdom.
Gebruik mobiel internet neemt toe

Het CBS constateert ook dat het aantal mobiele internetgebruikers toeneemt. Ongeveer de helft van alle internetgebruikers had in 2011 toegang tot het internet via mobiele apparaten. Vooral jongeren van 12 tot 25 jaar beschikken over een mobiel apparaat met internet, namelijk 69%.

Nederlanders vaker online
Het aantal internetgebruikers in Nederland neemt niet alleen toe, maar ook het gebruik van internet zelf neemt toe. Zo gebruikte in 2005 68% van de Nederlanders internet dagelijks en in 2011 was liefst 86% van de Nederlanders elke dag online. Dit is een stijging van 18%, een grotere stijging dan het aantal internetaansluitingen in 6 jaar tijd.

Aantal huishoudens met een internetaansluiting:
[[image file="2012-06/eurostats.jpg" ]]

Internetabonnementen vergelijken
Natuurlijk heeft u al een internetabonnement, maar heeft u ook het goedkoopste internetabonnement? Controleer het met onze vergelijkingsmodule!

Auteur 
  • Erik Bogaards
Bron 
  • geldenrecht.nl