Special: Als je hart je lief is

Als je hart je lief is. Lees in deze special vijf interessante artikelen over hart- en vaatziekten. Wat zijn de klachten en hoe kunt u ze het beste bestrijden?

Cholesterolverlagers: hebt u ze wel echt nodig?
Statines verlagen het cholesterol in het bloed en daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Wanneer moet u ze slikken? Wetenschapsjournalist Hans van Maanen praat u bij.
Lees verder

Leven met hartfalen is te leren
Bij hartfalen raakt het hart langzaam overbelast, vaak zonder dat de
patiënt het merkt. Hoe ontstaat hartfalen en wat is eraan te doen?

Lees verder


Bart Römer overleefde een hartinfarct
Op zijn 48ste kreeg mediaman Bart Römer een hartinfarct. Zomaar. Voor Plus Magazine beschrijft hij zijn gevoelens in het jaar erna. ‘Mijn eerste woorden van de dag waren heel lang: ik ben er nog.’

Lees verder

Stroomstoot kan levens redden
Een Automatische Externe Defibrillator kan een hart weer laten pompen na een hartstilstand of -infarct. Toch hebben weinig mensen zelf een AED, terwijl het de overlevingskans vergroot.

Lees verder

Hartklachten bij vrouwen anders
Het wordt steeds duidelijker hoe verschillend hartziektes bij mannen en vrouwen zijn. Veel mensen denken dat er meer mannen aan overlijden, maar dit is niet het geval. Lees het hier!

Lees verder


Slimmer eten voor een betere bloeddruk en een lager cholesterol
In dit artikel vindt u handige eettips voor een beter cholesterol en een lagere bloeddruk. PlusOnline zet ze voor u op een rijtje.


Lees verder

 

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Plus Magazine