PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Afvallen in de zomer

Trap niet in de valkuilen

Het kan behoorlijk lastig zijn om in de zomer ook aan de lijn te denken. Verleidingen als ijsjes en uitgebreide barbeques liggen op de loer. Menigeen zal dan ook zwaarder zijn na de zomer dan er voor. Probeer dan eens de volgende tips!

Het grote voordeel van de zomer is dat we veel meer buiten zijn, er een heerlijk aanbod is van verse groente en fruit en we vaak lichtere maaltijden eten dan in de winter. Dat geeft al een flinke voorsprong. Maar hou ook rekening met de volgende punten:

  • Let op uw alcoholgebruik. Bij mooi weer zijn we geneigd sneller een glas bier of wijn te drinken.  Een paar glazen is geen probleem, probeer echter daarnaast voldoende water te drinken. Vooral in de zon kan alcohol hard aankomen, daarnaast gebruikt u daardoor veel minder calorieën.
  • Ga veel naar buiten. In de zomer kunnen we heerlijke wandelingen maken en overal naar toe fietsen, maak hier dan ook optimaal gebruik van. Dit hoeven gaan zware tochten te zijn, maar een uurtje fietsen naar een meertje of strand is al voldoende! Tuinieren is ook goede lichaamsbeweging.
  • Eet veel zomerfruit. Dit fruit is heerlijk zoet en kan geweldig als snack of tussendoortje in plaats van ongezonde tussendoortjes. Daarnaast bevatten deze ook veel vitaminen en mineralen waardoor we meer energie krijgen.
  • Drink voldoende water. Vocht is erg belangrijk voor het menselijk lichaam, vooral als we veel zweten. Deze reserves moeten weer goed aangevuld worden om uitdroging te voorkomen. Zet een paar kleine flesjes water in de koelkast, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Met een schijfje citroen of sinaasappel krijgt u ook nog een lekker smaakje!
  • Eet lichte avondmaaltijden. Door het warme weer hebben we vaak minder grote trek in de zomer. Je lichaam heeft iets minder energie nodig omdat hij minder moeite hoeft te doen om zichzelf te verwarmen.  Maaltijdsalades of soepen zijn leuke varianten voor deze periode.

Wilt u meer tips of lekkere, slanke recepten? Kijk dan ook eens op PLUS Afslankservice of koop Jij.valtaf.nl! Het boek om in 84 dagen een slank en gezond voedingspatroon aan te leren.

Trefwoorden: