Boekenweek 2023: kans maken op één van deze boeken?

Boekenweek lezen in bed
Getty Images

De 88ste Boekenweek, het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken, vindt plaats van zaterdag 11 t/m zondag 19 maart. We geven 100 boeken weg!

Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van €15 aan boeken in de boekhandel het Boekenweek¬geschenk cadeau. Om het jaarlijkse lezersfeestje compleet te maken, mogen wij van deze twintig recent verschenen boeken elk vijf exemplaren weggeven.

1. Vreemdeling in eigen land: de Duitse journaliste Anna Haag hield tijdens de oorlogsjaren een dagboek bij over het dagelijks leven in het Derde Rijk. Het boek verscheen onlangs voor het eerst in Duitsland en werd bekroond tot geschiedenisboek van het jaar 2021. Uitg. Alfabet, €29,90.

2. Meisjes uit het dorp: een nieuwe roman van Marion Bloem over opgroeien als Indisch meisje in Nederland. Hoofdpersonage Ramona, dochter van een luchtmachtmilitair, kijkt als 70-jarige vrouw terug op haar jeugd in het kleine dorp naast een militaire vliegbasis. Uitg. Arbeiderspers, €26,99.

3. In haar schoenen: de Engelse schrijfster Jojo Moyes brak internationaal door met het inmiddels verfilmde Voor jou. Van haar boeken zijn wereldwijd ruim 38 miljoen exemplaren verkocht. Haar nieuwe roman gaat over vriendschap en tweede kansen. Uitg. de Fontein, €21,99.

4. In de schaduw: Mina leidt een teruggetrokken bestaan in een afgelegen dorp in Australië. Haar zus raakte twintig jaar geleden vermist. Een privédetective wil de zaak opnieuw onderzoeken, maar zijn motieven zijn duister. Thriller van de Australische schrijfster Shelley Burr. Uitg. Ambo|Anthos, €23,99.

5. Het verhaal van een kat: de Spaanse Laura Agustí vertelt een autobiografisch verhaal over haar kat. Maar ook over de rol van katten in de kunstgeschiedenis en over de manier waarop Romeinen, Egyptenaren en Japanners de kat vereren. Prachtig geïllustreerd. Uitg. Meulenhoff, €20,99.

6. Erfstuk: romandebuut van kunstenares Carmen van Geffen, waarin Ana op zoek gaat naar een erfstuk uit het Indische verleden van haar opa. Door de zoektocht ontsluiert Ana niet alleen het leven van haar grootvader, maar komt ook haar eigen leven onder een vergrootglas te liggen. Uitg. Thomas Rap, €23,99.

7. Een goede dochter: Londen, 1912. De 14-jarige Mabel moet aan de slag als dienstmeisje bij een rijke familie terwijl ze heel andere plannen heeft. Een meeslepende historische roman van de Engelse Diney Costeloe over familie en het volgen van je dromen. Uitg. de Fontein, €20,99.

8. Een date met de dood: het eerste deel van een nieuwe detectiveserie van de Engelse Julia Chapman, waarin Samson (detective) en Delilah (eigenaar datingbureau) genoodzaakt zijn om samen te werken. Spanning en romantiek op het Engelse platteland. Uitg. Luitingh-Sijthoff, €18,50.

9. Dierenmens: in de vaak melancholische verhalen van de Canadese auteur Alexander MacLeod - een van de beste korteverhalenschrijvers van dit moment ¬- gebeurt steeds het onverwachte en iedere ontmoeting leidt tot herkenning of juist afwijzing. Uitg. De Bezige Bij, €24,99.

10. De vrouw die vergat te leven: twee inwoners van het pittoreske Vorden worden kort na elkaar dood aangetroffen. Hun dood wordt niet onderzocht door de politie. Hoofdpersonage Eva denkt er het hare van en gaat op onderzoek uit. Thriller van bestsellerauteur Corine Hartman. Uitg. Cargo, €21,99.

11. De vele levens van Rosey Pool: auteur Lonneke Geerlings promoveerde aan de VU op het leven van Rosey Pool (1905-1971), een Joodse vrouw die uit Westerbork ontsnapte en daarna haar leven wijdde aan de strijd tegen discriminatie, racisme en uitsluiting. Uitg. Atlas Contact, €22,99.

12. Het meisje van de valse Vermeer: auteur Patrick van Odijk situeert zijn historische roman in het naoorlogse Amsterdam op de redactie van Het Parool, waar de jonge, ambitieuze verslaggeefster Meg een onbekend schilderij van Vermeer op het spoor komt. Uitg.  Sterck & De Vreese, €27,50.

13. Wij hebben het geweten: een Duits gezin verhuist aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar een huis naast concentratiekamp Buchenwald. Een indrukwekkende roman van de Nieuw-Zeelandse schrijfster Catherine Chidgey over het kwaad van onwetendheid. Uitg. Mozaïek, €27,50.

14. Met vlag en wimpers: het rijk geïllustreerde jubileumboek van Karin Bloemen, waarin ze terugblikt op veertig jaar theater. Ze schetst het hobbelige pad langs uitverkochte zalen, een zakelijk faillissement, gewonnen prijzen en een burn-out. Uitg. Ambo|Anthos, €24,99.

15. Tussen vandaag en morgen: het tweede deel van ‘de drie steden- trilogie’ van de Duitse schrijfster Carmen Korn en het vervolg op En de wereld was jong. Een mix van spannende familiegeschiedenis en grote politieke gebeurtenissen in de jaren zestig. Uitg. Signatuur, €24,99.

16. De beste tijd voor de liefde: de Britse Holly Williams laat zien hoeveel invloed de tijdgeest op een relatie heeft door steeds hetzelfde stel, Violet en Albert, in een ander decennium te plaatsen (1927, 1967 en 1987). Zal het ze lukken om bij elkaar te blijven? Uitg. Ambo|Anthos, €24,99.

17. De troostbibliotheek: hartverwarmende roman van de Brits-Indiase schrijfster Sara Nisha Adams over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk. Uitg. The House of Books, €23,99.

18. Mevrouw Van Gogh: Vincent van Gogh bleef tot jaren na zijn dood anoniem, tot schoonzus Johanna van Gogh-Bonger zijn schilderijen aan de wereld toonde. De Britse Caroline Cauchi baseerde haar roman op het leven van de vrouw die Vincent van Gogh op de kaart zette. Uitg. Harper Collins, €23,99.

19. De zondaar: een reeks moorden houdt de gesloten gemeenschap op Urk in de greep. Kan misdaadverslaggever Vince van Zandt de moordenaar ontmaskeren? Misdaadauteur Hans Faber schreef eerder De Rus en De minister in de Van Zandt-serie. Uitg. the House of Books, €22,99.

20. Carlota: prinses Charlotte van België (1847-1927) staat in Mexico bekend als Mama Carlota, maar wordt in de westerse geschiedenisboeken weggezet als 'zottin'. De Vlaamse Kristien Dieltiens dook in haar levensverhaal vol conflict, intrige en waanzin. Uitg. Borgerhoff & Lamberigts, €27,50.

Webform
Aanhef
Adres
Ik ga akkoord met de actievoorwaarden en privacyvoorwaarden
Auteur