Podcast Gezond Gesprek: alles over koolhydraatbeperking

Een Gezond Gesprek met diëtist Connie Hoek

Getty Images

Afvallen door te minderen met koolhydraten wint aan populariteit. En terecht, want een voedingspatroon met minder koolhydraten en juist meer vetten geeft vaak hele goede resultaten. Diëtist Conny Hoek legt mensen graag uit hoe het nou precies werkt met die koolhydraten in hun lichaam en wat het metabool syndroom precies is. In deze aflevering van Gezond Gesprek vertelt ze hoe je met koolhydraatbeperking kilo's afvalt en welke andere positieve effecten een koolhydraatarm dieet heeft. Op je bloeddruk en cholesterol bijvoorbeeld.

Connie Hoek is diëtist en zorgt in haar praktijk dat patiënten met diabetes van insuline afkomen en dat mensen met overgewicht hun buikomvang zien verminderen. Daarvoor kreeg ze zelfs een koninklijke onderscheiding. In heldere taal legt Connie uit dat veel ziekten worden veroorzaakt door het metabool syndroom en hoe je dat met voeding kan aanpakken.

Luister naar deze podcast en je snapt waarom koolhydraatbeperking zo goed werkt, waarom je moet kiezen voor écht eten, dat je geen honger hoeft te lijden, en dat het ook draait om het ritme van je eten. Heb je overgewicht, diabetes of hart- en vaatziekten en weet je echt niet meer wat je zou moeten eten? Luister deze podcast!

Geen tijd om te luisteren of nog even teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van dit gesprek.

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via onderstaande links. En natuurlijk kun je daar ook een recensie achterlaten (en dat vinden we fijn!).

iTunes
Spotify
Stitcher
RSS
 

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine. Ons mailadres is info@gezondheidsnet.nl

Auteur 
  • Redactie