AFGELOPEN: verloting spannende zomerboeken

De inzending is gesloten.

Dit zijn de boeken waar u kans op maakte:

1. In Het meisje en de nacht van de Franse schrijver Guillaume Musso komen de plegers van een moord na 25 jaar weer bij elkaar tijdens een schoolreünie. Er is één probleempje: de muur van de gymzaal, waarachter het lijk verborgen werd, gaat gesloopt worden om plaats te maken voor een nieuw schoolgebouw. Uitg. Bruna, €17,99.

2. Actrice Inge Ipenburg legt zich de laatste jaren ook toe op het schrijven van spannende romans. Moordenaarsstorm is de eerste van twee thrillers die op Sicilië spelen. Een dood meisje op het strand zet het leven van Maxime op de kop, helemaal als vakantieganger en rechercheur Wil Heerema zich met de zaak gaat bemoeien. Uitg. Pepper Books, €19,99.

3. De echtgenoot van een bekend actrice is vermist en de politie denkt dat ze iets verbergt. Maar er is één iemand die precies weet wat ze gedaan heeft. De psychologische thriller Ik weet wie je bent van de Britse schrijfster Alice Feeney zit boordevol plotwendingen waarvan je hartslag versnelt. Uitg. AW Bruna, €15,99.

4. In Reykjavik wordt een tijdcapsule gevonden met brieven van 13-jarige schoolkinderen over hun verwachte leven in 2016. Een van de brieven kondigt een reeks moorden aan. Politieman Huldar en kinderpsychologe Freyja gaan op zoek. Vortex is een bloedstollende thriller van de IJslandse bestsellerauteur Yrsa Sigurdardóttir. Uitg. Cargo, €19,99.

5. De verdwijning van Sally Horner van de Amerikaanse schrijfster Tammy Greenwood vertelt het waargebeurde verhaal van ‘de zaak Sally Horner’. De vermissing van Sally Horner – die twee jaar lang met haar ontvoerder door het hele land reisde – domineerde eind jaren 40 het nieuws in Amerika. Uitg. De Fontein, €19,99.

6. In Huis vol leugens van het Britse schrijversduo Nicci French treft Neve haar minnaar met ingeslagen schedel aan in zijn appartement. Ze waarschuwt niet de politie maar maakt het plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Het blijft niet bij deze leugen. Uitg. Ambo Anthos, €21,99. Verschijnt 2 juli.

7. De Zweedse Camilla Läckberg schrijft de ene internationale bestseller na de andere. In Gouden kooi wordt Faye verlaten door haar perfecte rijke man en heeft ze ineens helemaal niets meer. Eerst is ze radeloos, maar dan besluit ze zich niet zomaar gewonnen te geven en beraamt ze een meedogenloos wraakplan. Uitg. The House of Books, €24,99.

8. Tijdens de gezinsvakantie op een Spaanse camping hoopt Irene weer dichter tot haar man te komen, die haar bedrogen heeft. Maar een onverwachte ontmoeting zet alles in een ander daglicht. Costa Brava is de twintigste thriller van Linda van Rijn, die inmiddels meer dan één miljoen boeken verkocht. Uitg. Marmer, €15.