Aardappelstoofschotel met kruidige tofu

Deze stoofschotel smaakt goed met de tofu in combinatie met shoarmakruiden.

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 500 gram aardappelen of 1 zak aardappelpartjes
  • 150 gram tofu of vegetarische blokjes
  • shoarmakruiden zonder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de wortel in plakken en de prei in ringen en de paprika in reepjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  4. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze royaal met shoarmakruiden.
  5. Bak de tofu in de margarine bruin.
  6. Voeg de groente, de aardappelpartjes en 150 ml water toe. Stoof het gerecht in 12-15 minuten gaar.
  7. Maak op smaak met nog wat shoarmakruiden.

Ingrediënten over?

Tofu
Bewaar een stuk tofu in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
435 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram