Aspergesalde met krieltjes en ei

Ingrediënten

  • 600 gram groene asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 takjes peterselie
  • azijn
  • peper
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

1. Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken.
2. Kook de onderste stukken 4 minuten in een bodempje water. Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
3. Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
4. Kook de eieren hard.
5. Roosterde amandelen in een droge koekenpan.
6. Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
7. Was de peterselie en knip het klein. 
8. Pel de eieren. Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
9. Maak van het gehakte ei met de yoghurt, de peterselie, wat azijn en peper een saus.
10.Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover.
11. Geef er de krieltjes en de parten ei erbij.

Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Groene asperges:
Bewaar groene asperges in een open plastic zak in de koelkast. Houd de onderkant nat. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Bron(nen):
Energie
535 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,5 gram