Getty Images
      
  Voor een stoofpot is dit gerecht zo klaar en ook nog eens lekker kruidig.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 1 aubergine
 - 2 eetlepels olie
 - 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - 100 gram champignons
 - 5 gedroogde abrikozen
 - 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
 - ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
 - 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
 - 1 blik tomatenblokjes zonder zout
 - 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 275 gram)
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  460kcal
          
    Eiwit 
              
  15 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  20 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  600 milligram
          Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
 - Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
 - Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de champignons in plakken.
 - Snijd de abrikozen in reepjes.
 - Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen. Bak de champignons mee.
 - Voeg de abrikozen en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten sudderen.
 - Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
 - Meng de aubergine en de kikkererwten door de groente en stoof het geheel nog 5 minuten.
 
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar ze in een papieren zak of plastic bakje.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum