
Auberginestoof met kikkererwten
Voor een stoofpot is dit gerecht zo klaar en ook nog eens lekker kruidig.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 5 gedroogde abrikozen
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 275 gram)
Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
- Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
- Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de champignons in plakken.
- Snijd de abrikozen in reepjes.
- Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen. Bak de champignons mee.
- Voeg de abrikozen en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten sudderen.
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
- Meng de aubergine en de kikkererwten door de groente en stoof het geheel nog 5 minuten.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar ze in een papieren zak of plastic bakje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie |
460 kcal
|
---|---|
Eiwit |
15 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
20 gram
|
Zout |
0,6 gram
|