
Getty Images
De voorbereidingen voor deze salade zijn zo gepiept. Even een uurtje laten marineren en klaar. Een makkelijk en lekker recept.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
- 2 eetlepels azijn
- 6 aardappelen
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 gram gegrilde paprika
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
- Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
- Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook met wat peper zacht.
- Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
- Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de kipfilet met peper en bak de kip in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Snijd de paprika in blokjes en meng ze door de bloemkool.
- Maak op smaak met azijn en geef de kip en de aardappelen erbij.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s bijvoorbeeld in een couscoussalade.