Bretonse crepes

Het leuke aan een crêpe is vooral de wijze van serveren. Een grote soepkom (een bowl) waarin de crêpe als een bloem wordt gedrapeerd. Zo maak je van een simpel ‘pannenkoekje’ een feestelijk (na)gerecht, al worden crêpes ook ’s middags of laat op de avond als zoet of hartig tussendoortje gegeten. Zo dun als de Bretonse crêpe-chefs zal het zelf gebakken flensje niet worden, maar wij bakken het beslag van tarwebloem of boekweitmeel dan ook in de koekenpan en niet op een hete, beboterde bakplaat, waarbij het beslag kunstig met een soort T-vormige spatel snel wordt uitgesmeerd.

Bereidingsduur 
gemiddeld

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • 150 gram bloem of boekweitmeel of 75 gram van elk
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 dl melk
  • 1 dl water
  • olie of boter voor het bakken