Broccolischotel met couscous

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ras el hanout

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  5. Bak het vlees al omscheppend in de margarine bruin.
  6. Bak de sjalot, de knoflook en de kerrie mee.
  7. Voeg de stukjes tomaat, de broccoli en de kokosmelk toe en stoof de broccoli gaar.
  8. Breng 200 ml water aan de kook.
  9. Doe de couscous in een schaal en schenk het water erbij. Roer goed los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  10. Maak de couscous op smaak met de olijfolie en royaal ras el hanout en geef het broccolimengsel erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
565 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram