Brood met tonijnsalade

Getty Images

Bijzonder lunchen: een heerlijk lunchrecept.

Aantal personen: 2                     Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn (naturel, op water)
  • ½ (rode) appel
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel dikke halfvolle yoghurt
  • peper
  • 2 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  2. Was het stuk appel en snijd het in kleine blokjes.
  3. Was de peterselie en knip het fijn.
  4. Meng de appel, de peterselie en de yoghurt door de tonijn en maak dit op smaak met wat peper.
  5. Rooster het brood.
  6. Besmeer het brood dun met halvarine en verdeel het tonijnmengsel erover.

Ingrediënten over?

Halve appel: druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee.

Duurzaam

Appel is deze maand (april) een seizoensproduct.
Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie:                                             195 kcal       
Eiwit:                                                  
20 gram
Koolhydraten:                                 20 gram
Waarvan suikers:                             4 gram 
Vet:                                                       
4 gram
Waarvan verzadigd vet:                 1 gram                      
Vezels:                                                 
3 gram
Zout:                                                 0,8 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum