Couscoussalade met gerookte tofu

Met deze couscoussalade eet je gemakkelijk veel groenten.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 citroen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 winterwortel
  • 150 gram gerookte tofu

Bereiding

  • Doe de couscous in een kom.
  • Breng 250 ml water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
  • Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous 5 minuten wellen.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Meng 1 bosuitje, 1 eetlepel olie, royaal geraspte citroenschil, citroensap en wat peper door de couscous. Laat de couscous afkoelen.
  • Maak de sperziebonen en de wortel schoon. Snijd de sperziebonen in stukjes en de wortel in halve plakjes.
  • Kook de sperziebonen en de wortel in 10 minuten gaar.
  • Laat de groente afkoelen en schep ze door de couscous.
  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Bak de tofu met de rest van de bosui in de rest van de olie bruin.
  •  Schep de couscous met de groente op een grote schaal en schep de tofu erop.

Allergie info:

Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest bijvoorbeeld in een stamppotje.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min
Bron(nen):
Energie
540 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,1 gram