Couscoussalade met komkommer en tomaat

Getty Images

Een lekkere salade die zeer geschikt is als hoofdgerecht.

Aantal personen: 2                 Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 citroen
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 50 gram rucola of andere sla
  • 1 kleine komkommer
  • 8 takjes peterselie of munt
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom.
  2. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk de bouillon erover. Roer met een vork goed door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  3. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  4. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  5. Was de rucola en dep de sla droog.
  6. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
  7. Was de peterselie of munt en knip het klein.
  8. Klop een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de ras el hanout, de kleingesneden peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
  9. Meng de groente, de dressing en royaal geraspte citroenschil door de couscous. Laat de couscous afkoelen.
  10. Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  11. Bak de repen kip in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de couscoussalade.

Ingrediënten over?

Rucola: Gebruik de rucola niet meer als de THT-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking rucola in de koelkast. De overige rucola is heerlijk op een broodje met muhammara en komkommer

Duurzaam

Kerstomaat heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.
Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                           565 kcal
Eiwit                                                35 gram
Koolhydraten                               60 gram
Waarvan suikers                           9 gram
Vet                                                   20 gram
Waarvan verzadigd vet               4 gram
Vezels                                             10 gram
Zout                                               0,3 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum