Dinsdag: Courgette-aardappelschotel

Getty Images

Smaakvol toegedekt met Parmezaanse kaas en pesto.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 15 tot 30 minuten 

Ingrediënten:

500 gram aardappelen 
400 gram courgettes 
2 tomaten 
4 eieren 
2 dl halfvolle melk 
½ eetlepel pesto 
2 eetlepels paneermeel 
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
2. Warm de oven voor op 175° C.
3. Snijd de aardappelen in plakken.
4. Was de courgettes en snijd ze in plakken.
5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
6. Schik de plakken aardappel en courgette om en om in een ovenvaste schaal.
7. Verdeel de stukjes tomaat er over.
8. Klop de eieren los met de melk en voeg de pesto en wat peper toe.
9. Schenk dit mengsel over de aardappelen, courgette en tomaat.
10. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de schotel.
11. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 505 kcal
  2121 kj
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 55 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 6 gram
Vezels 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum