Donderdag: Visnuggets met tomatensalsa

Zelfgemaakt is zijn visnuggets toch wel het lekkerst. Dit recept is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met bloemkool en aardappelen.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ kleine rode ui
  • 4 tomaten
  • 6 sprieten bieslook
  • 200 gram tilapiafilet
  • 5 eetlepels volkorenmeel
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Snijd de ui heel fijn.
  4. Was de tomaten.
  5. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
  6. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Was het bieslook en knip het klein.
  8. Meng de stukjes tomaat, de ui, het bieslook, 2 theelepels geraspte sinaasappelschil en 1-2 eetlepels sinaasappelsap.
  9. Breng op smaak met peper en laat de salsa 15 minuten staan.
  10. Snijd de tilapiafilet in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
  11. Wrijf de stukken vis in met een beetje zout en peper en besprenkel ze met het sinaasappelsap.
  12. Laat ze zo 5 minuten liggen.
  13. Meng het volkorenmeel in een diep bord met de kerriepoeder.
  14. Wentel de tilapia goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  15. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tilapia in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
  16. Geef de salsa er bij.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie

 310 kcal

 480 kcal
Eiwit 25 gram
 30 gram
Koolhydraten 20 gram
 50 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet
 2 gram 2 gram
Vezels 5 gram
 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum