Driebonenchili

Een heerlijk rijk gekruid vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 blik cannellini bonen of witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 limoen
  • 50 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Maak de peper schoon, verwijder zaadlijst en pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de peper en de specerijen.
  4. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  5. Spoel alle bonen af en laat ze uitlekken.
  6. Doe de blokjes aardappel, alle bonen en de tomatenblokjes in de pan en stoof het gerecht met een deksel op de pan 20 minuten.
  7. Was de limoen en rasp wat van de schil. Snijd de limoen in parten.
  8. Roer wat limoenschil en peper door de yoghurt.
  9. Schep aan tafel een lepel yoghurt op de chili en geef er een partje limoen bij.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
655 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
35 gram
Zout
1,7 gram