Eiwrap met spinazie en tomaatjes

Een ideaal recept om je restjes mee op te maken en tegelijkertijd lekker te lunchen.

Aantal personen: 2             Bereidingstijd: 15-30 minuten lunch  

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 hand spinazie
  • 2 tomaten
  • 2 gekookte aardappelen
  • 8 takjes bieslook
  • 2 eetlepels zuivelspread

Bereiding

  1. Kluts de eieren met de melk (of water) in een kom.
  2. Voeg wat peper toe aan de eieren.
  3. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de helft van het mengsel op laag vuur tot een omelet.
  4. Bak nog een omelet in de rest van de olie.
  5. Laat de omelet afkoelen.
  6. Was de spinazie en hak hem grof.
  7. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  8. Snijd de aardappelen in blokjes.
  9. Was de bieslook en snijd het fijn.
  10. Doe de zuivelspread in een bakje en voeg er bieslook aan toe.
  11. Smeer een lepel zuivelspread op de eiwrap.
  12. Voeg de helft van de spinazie, tomaat en aardappelen toe en rol hem op.
  13. Herhaal dit met de andere wrap en serveer.

Ingrediënten over?

Spinazie over? Maak er deze makkelijke pasta van: Tagliatelle met spinazie en champignons

Duurzaam

  • Spinazie is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
  • Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaardentabel

Energie                                           320 kcal
Eiwit                                                15 gram
Koolhydraten                               15 gram
Waarvan suikers                           4 gram
Vet                                                   20 gram
Waarvan verzadigd vet               7 gram
Vezels                                               2 gram
Zout                                               0,6 gram

Bron(nen):