
Getty Images
Een echte studentenklassieker, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren tagliatelle
- 1 dunne prei
- 300 gram spinazie
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels cottage cheese
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Was de spinazie.
- Maak de champignons schoon. Halveer kleine en snijd grote exemplaren in vieren.
- Fruit de prei in de hete olie zacht.
- Bak de roerbakreepjes mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
- Warm de champignons kort mee.
- Maak het geheel op smaak met wat peper.
- Meng het spinaziemengsel en de cottage cheese door de uitgelekte tagliatelle.
Ingrediënten over?
Cottage cheese of hüttenkäse:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een beetje honing.