Getty Images
      
  
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ min
          Ingrediënten
- 200 gram gare rode bietjes
 - 2 rijpe tomaten
 - 1 bosuitje
 - 2 perssinaasappels
 - azijn
 - 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  90kcal
          
    Eiwit 
              
  3 gram
          
    Koolhydraten 
              
  15 gram
          
    Vezels 
              
  6 gram
          
    Vet 
              
  1 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  0 gram
          
    Zout 
              
  200 milligram
          Bereiding
- Stroop het vel van de bietjes. Snijd de bietjes in stukken.
 - Was de tomaten en snijd ze in stukken.
 - Was het bosuitje. Snijd het witte deel van het bosuitje klein en snijd het groene deel in ringen. Houd de groene uienringen achter voor garnering.
 - Pers de sinaasappels uit.
 - Pureer de bietjes met de tomaten, het witte deel van het bosuitje en het sinaasappelsap met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn. Laat het mengsel minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast goed koud worden.
 - Verdun de soep eventueel met nog wat water en maak hem op smaak met een beetje azijn.
 - Schep de soep in 2 kommen en garneer met een theelepel geraspte mierikswortel en de achtergehouden ringen bosui.
 
Ingrediënten over?
Rode bietjes:
Bewaar gekookte bietjes afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bietjes eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum