Fruit met mangosaus

Getty Images

Simpelweg genieten.

Aantal personen: 4                      Bereidingstijd: 0-15 minuten 

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 100 gram blauwe druiven
  • 100 gram witte druiven
  • 2 kiwi's
  • 1 verse vijg
  • 1 peer

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango tot een saus.
  2. Was de druiven. Halveer ze eventueel en verwijder de pitjes.
  3. Schil de kiwi’s en snijd ze in halve plakken.
  4. Was de vijg en snijd hem in 8 partjes.
  5. Was de peer, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten peer in plakjes.
  6. Meng het fruit, schep het in coupes en schenk de mangosaus er over.

Ingrediënten over?

Druiven: kunnen onafgedekt op een koele plaats 2 tot 4 dagen bewaard blijven. In de koelkast blijven druiven ongeveer 7 dagen goed.

Duurzaam

Mango heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                               150 kcal
Eiwit                                                      1 gram
Koolhydraten                                   30 gram
Waarvan suikers                             30 gram
Vet                                                         1 gram
Waarvan verzadigd vet                   0 gram
Vezels                                                   4 gram
Zout                                                 <0,1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum