Fusilli met ratatouille en noten

Een heerlijke twist op de traditionele pasta bolognese.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren fusilli
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zak ratatouille mix (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 50 gram walnoten
  • peper, zout en Italiaanse kruiden

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de fusili in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie zacht.
  4. Bak de ratatouillemix enkele minuten mee.
  5. Pers er het teentje knoflook boven uit.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat dit even sudderen.
  7. Breek de walnoten in stukjes.
  8. Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden en schep het door de uitgelekte fusili.
  9. Strooi aan tafel de walnoten erover.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest voor een broodpizza.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 minuten
Bron(nen):
Energie
560 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,1 gram