Gevulde courgette

Een gevulde courgette maken is makkelijker dan je denkt.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels tomatenpuree zonder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 250 gram champignons
  • peper

Bereiding

  • Was de courgette en halveer hem in de lengte. Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  • Was de tomaten en snijd ze klein.
  • Hak de tofu heel klein.
  • Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
  • Bak de pijnboompitten mee.
  • Voeg 2 lepels tomatenstukjes, het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en de tofu toe en bak dit even mee.
  • Vul de courgettes met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan.
  • Meng de rest van de tomatenstukjes met 100 ml water en schenk dit bij de courgette in de pan.
  • Laat de courgette met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Bak de champignons met wat peper in de rest van de olie gaar en schep ze op de macaroni. Geef de gevulde courgette met tomaat erbij.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
665 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,1 gram